Kotlety warzywne

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Panierka
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od zblendowania płatków kukurydzianych.
  2. Następnie przygotuj drugą część panierki, łącząc mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną oraz wodę. Dokładnie wymieszaj.
  3. W garnku połącz ze sobą ugotowaną mieszankę warzyw, kminek mielony, garam masala, pieprz cayenne, pastę curry oraz sól. Dokładnie wymieszaj i uformuj małe kotleciki.
  4. Obtocz każdy element w dwufazowej panierce, po czym smaż na głębokim oleju.
  5. Podawaj na ciepło. Smacznego!
Kotlety warzywne – idealne na każdą okazję
Kotlety warzywne

Jeśli macie już dość standardowych kotletów z mięsa, zaszalejcie z warzywną opcją w barwnej kolorystyce 😉PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/252168

Posted by Pyszności on Sunday, April 14, 2019