Kotlety z indyka z zoodlowaną cukinią

Kotlety z indyka z zoodlowaną cukinią to gotowa receptura na udany obiad dla całej rodziny. Nie tylko świetnie smakują, ale i genialnie się prezentują!



W przygotowaniu cukinii pomógł nam Zoodler marki Philips.
Zobacz także: Tacosy z batatów
Składniki:
Porcje- 1 szt. cukinia
- 1 łyżeczka sól
- 3 szt. filet z indyka plastry
- 6 szt. szynka parmeńska
- 9 szt. mini mozzarella
- 2 szt. jajka
- 1 szkl. bułka tarta
Sposób przygotowania:
- Zoodluj cukinię. Następnie umieść ją w sitku i dodaj sól. W ten sposób pozbędziesz się nadmiaru wody.
- Teraz rozbij tłuczkiem filety z indyka. Na każdym filecie z indyka ułóż po dwa plastry szynki.
- Na wierzchu ułóż zoodlowaną cukinię i 3 mini mozzarelle. Zwiń do środka wystające plastry szynki i kawałki indyka.
- Obtocz każdą roladkę w jajkach i bułce tartej. Następnie polej je oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze