kotlety z indyka z zoodlowaną cukinią
Kategorie DaniaKolacjePrzepisy

Kotlety z indyka z zoodlowaną cukinią

Kotlety z indyka z zoodlowaną cukinią to gotowa receptura na udany obiad dla całej rodziny. Nie tylko świetnie smakują, ale i genialnie się prezentują!

W przygotowaniu cukinii pomógł nam Zoodler marki Philips.

Zobacz także: Tacosy z batatów

Kotlety z indyka z zoodlowaną cukinią3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kotlety z indyka z zoodlowaną cukinią
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Zoodluj cukinię. Następnie umieść ją w sitku i dodaj sól. W ten sposób pozbędziesz się nadmiaru wody.
    Zoodluj cukinię. Następnie umieść ją w sitku i dodaj sól. W ten sposób pozbędziesz się nadmiaru wody.
  2. Teraz rozbij tłuczkiem filety z indyka. Na każdym filecie z indyka ułóż po dwa plastry szynki.
    Teraz rozbij tłuczkiem filety z indyka. Na każdym filecie z indyka ułóż po dwa plastry szynki.
  3. Na wierzchu ułóż zoodlowaną cukinię i 3 mini mozzarelle. Zwiń do środka wystające plastry szynki i kawałki indyka.
    Na wierzchu ułóż zoodlowaną cukinię i 3 mini mozzarelle. Zwiń do środka wystające plastry szynki i kawałki indyka.
  4. Obtocz każdą roladkę w jajkach i bułce tartej. Następnie polej je oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Obtocz każdą roladkę w jajkach i bułce tartej. Następnie polej je oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!
Pomysł na obiad? Kotlety z indyka z zoodlowaną cukinią ❤️

Znudził Ci się zwykły kotlet? Postaw na nasze dodatki, a na pewno zakochasz się w nim na nowo 😍PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/300401

Opublikowany przez Pyszności Sobota, 4 lipca 2020
300401