Wirtualna Polska

Kotlety z indyka z zoodlowaną cukinią

kotlety z indyka z zoodlowaną cukinią

Kotlety z indyka z zoodlowaną cukinią to gotowa receptura na udany obiad dla całej rodziny. Nie tylko świetnie smakują, ale i genialnie się prezentują!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

W przygotowaniu cukinii pomógł nam Zoodler marki Philips.

Zobacz także: Tacosy z batatów

Kotlety z indyka z zoodlowaną cukinią3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kotlety z indyka z zoodlowaną cukinią
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Zoodluj cukinię. Następnie umieść ją w sitku i dodaj sól. W ten sposób pozbędziesz się nadmiaru wody.
    Zoodluj cukinię. Następnie umieść ją w sitku i dodaj sól. W ten sposób pozbędziesz się nadmiaru wody.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Teraz rozbij tłuczkiem filety z indyka. Na każdym filecie z indyka ułóż po dwa plastry szynki.
    Teraz rozbij tłuczkiem filety z indyka. Na każdym filecie z indyka ułóż po dwa plastry szynki.
  3. Na wierzchu ułóż zoodlowaną cukinię i 3 mini mozzarelle. Zwiń do środka wystające plastry szynki i kawałki indyka.
    Na wierzchu ułóż zoodlowaną cukinię i 3 mini mozzarelle. Zwiń do środka wystające plastry szynki i kawałki indyka.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Obtocz każdą roladkę w jajkach i bułce tartej. Następnie polej je oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Obtocz każdą roladkę w jajkach i bułce tartej. Następnie polej je oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×