Kotlety z tofu w wydaniu mini

Czas na kotlety w wyjątkowym wydaniu. Przygotowaliśmy je bez grama mięsa. W jaki sposób? Odpowiedź jest bardzo prosta – kotlety z tofu. Chyba nie musimy dodawać nic więcej?



Zobacz także: Babeczki z masłem orzechowym prosto z piekarnika
Składniki:
Porcje- 400 g tofu
- 2 szt. papryczki pepperoni
- 2 łyżki świeży imbir starty
- 2 szt. ząbki czosnku
- 1 szkl. płatki ryżowe namoczone
- 2 szt. jajka
- 4 łyżki mąka ryżowa
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 3-4 łyżki kolendra posiekana
- olej ryżowy do smażenia
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą tofu, jajka i namoczone płatki ryżowe.
- Jako kolejne składniki dodaj: papryczki pepperoni, czosnek, imbir, kolendrę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj i jako ostatni składnik dodaj mąkę ryżową.
- Z powstałej mieszanki uformuj kotlety.
- Następnie smaż je na rozgrzanym oleju ryżowym przez kilka minut.
- Smacznego!
Komentarze