Kotlety ziemniaczane

Czasami brakuje Ci pomysłu na szybki, a zarazem smaczny obiad? Nasze kotlety ziemniaczane sprawdzą się w tej roli doskonale!



Pyszne kotlety ziemniaczane przygotowaliśmy w parowarze marki Philips.
Zobacz także: Pulpety z indyka z parowaru
Składniki:
Porcje szt.- 800 g ziemniaki
- 1 szt. jajko
- 1,5 szkl. ser parmezan starty
- 1/2 szkl. natka pietruszki posiekana
- 3 łyżki mąka pszenna
- 1 łyżeczka sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- Obierz ziemniaki i podziel je na mniejsze kawałki.
- Następnie przygotuj je w parowarze i odstaw do ostygnięcia.
- Przełóż ziemniaki do miski i dodaj do nich: jajko, mąkę, 1/2 szkl. parmezanu, natkę pietruszki, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Z powstałej mieszanki uformuj kotlety, po czym obtocz je w parmezanie.
- Na koniec usmaż z obu stron na złocisty kolor.
- Smacznego!
Komentarze