Kotlety ziemniaczane

kotlety ziemniaczane

Czasami brakuje Ci pomysłu na szybki, a zarazem smaczny obiad? Nasze kotlety ziemniaczane sprawdzą się w tej roli doskonale!

Pyszne kotlety ziemniaczane przygotowaliśmy w parowarze marki Philips.

Zobacz także: Pulpety z indyka z parowaru

Kotlety ziemniaczane8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kotlety ziemniaczane
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.

Sposób przygotowania:

  1. Obierz ziemniaki i podziel je na mniejsze kawałki.
    Obierz ziemniaki i podziel je na mniejsze kawałki.
  2. Następnie przygotuj je w parowarze i odstaw do ostygnięcia.
    Następnie przygotuj je w parowarze i odstaw do ostygnięcia.
  3. Przełóż ziemniaki do miski i dodaj do nich: jajko, mąkę, 1/2 szkl. parmezanu, natkę pietruszki, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Przełóż ziemniaki do miski i dodaj do nich: jajko, mąkę, 1/2 szkl. parmezanu, natkę pietruszki, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  4. Z powstałej mieszanki uformuj kotlety, po czym obtocz je w parmezanie.
    Z powstałej mieszanki uformuj kotlety, po czym obtocz je w parmezanie.
  5. Na koniec usmaż z obu stron na złocisty kolor.
    Na koniec usmaż z obu stron na złocisty kolor.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×