Pyszny krążek z mięsem mielonym, serem i korniszonami

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę. Kiedy się zeszkli, dodaj zmieloną wołowinę. Kiedy wołowina będzie dosmażona, dopraw ją solą oraz pieprzem i dobrze wszystko rozmieszaj. Na koniec dodaj ketchup, musztardę i ponownie rozmieszaj.
  2. Pokrój spód do pizzy na kawałki i rozłóż je tak, jak na poniższym zdjęciu. Na środku ułóż mięso mielone, kawałki żółtego sera i plastry korniszonów.
  3. Zawiń kawałki ciasta do środka.
  4. Nasmaruj krążek z wierzchu jajkiem i posyp go sezamem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 20 minut.
  5. Po 25 minutach wyjmij gotowy krążek z piekarnika i pokrój go na kawałki.
  6. Smacznego!