Krążki cebulowe Big Mac

Nasze krążki cebulowe nawiązują dziś do kultowego Big Mac’a. Takiej kombinacji smakowej nie możesz przegapić. Po prostu palce lizać!
Pyszne przekąski przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Roladki z łososia ze szparagami
Składniki:
Porcje szt.Podstawowe składniki
- 1 szt. cebula
- 300 g mielone mięso wołowe
- 1 łyżeczka sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
- 8 szt. ser cheddar plastry
- 2 szt. ogórki kiszone pokrojone
- 2 szt. jajka
- 1 szkl. mąka pszenna
- 1 szkl. bułka tarta
- 1 łyżeczka czosnek granulowany
- 1 łyżeczka oregano
Sos
- 1 szkl. majonez
- 3 łyżki musztarda
- 1 szt. ogórek kiszony
- 1 łyżeczka papryka czerwona
- 1 łyżeczka cukier
Sposób przygotowania:
- Podziel cebule na pojedyncze krążki.
- Teraz przygotuj mieszankę z wołowiną. W tym celu połącz: mięso, czosnek granulowany, oregano oraz sól.
- Każdy krążek cebuli wypełnij porcją wcześniej przygotowanego mięsa, serem cheddar, ogórkami, kolejną porcją sera i mięsa.
- Tak nafaszerowane cebule obtocz w mące, jajkach i bułce tartej.
- Następnie piecz w Ovi przez 10 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu wymieszaj w misce: majonez, ogórki, musztardę, paprykę słodką, czosnek granulowany i cukier.
- Gotowe przekąski podawaj z sosem domowej roboty.
Komentarze