Krążki cebulowe Big Mac

krążki cebulowe big mac

Nasze krążki cebulowe nawiązują dziś do kultowego Big Mac’a. Takiej kombinacji smakowej nie możesz przegapić. Po prostu palce lizać!

Pyszne przekąski przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Roladki z łososia ze szparagami

Krążki cebulowe Big Mac4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Krążki cebulowe Big Mac
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.
Podstawowe składniki
Sos

Sposób przygotowania:

  1. Podziel cebule na pojedyncze krążki.
    Podziel cebule na pojedyncze krążki.
  2. Teraz przygotuj mieszankę z wołowiną. W tym celu połącz: mięso, czosnek granulowany, oregano oraz sól.
    Teraz przygotuj mieszankę z wołowiną. W tym celu połącz: mięso, czosnek granulowany, oregano oraz sól.
  3. Każdy krążek cebuli wypełnij porcją wcześniej przygotowanego mięsa, serem cheddar, ogórkami, kolejną porcją sera i mięsa.
    Każdy krążek cebuli wypełnij porcją wcześniej przygotowanego mięsa, serem cheddar, ogórkami, kolejną porcją sera i mięsa.
  4. Tak nafaszerowane cebule obtocz w mące, jajkach i bułce tartej.
    Tak nafaszerowane cebule obtocz w mące, jajkach i bułce tartej.
  5. Następnie piecz w Ovi przez 10 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Następnie piecz w Ovi przez 10 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  6. W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu wymieszaj w misce: majonez, ogórki, musztardę, paprykę słodką, czosnek granulowany i cukier.
    W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu wymieszaj w misce: majonez, ogórki, musztardę, paprykę słodką, czosnek granulowany i cukier.
  7. Gotowe przekąski podawaj z sosem domowej roboty.
    Gotowe przekąski podawaj z sosem domowej roboty.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×