Krążki cebulowe Big Mac

Porcje
4szt.
Porcje
4szt.
Składniki
Podstawowe składniki
Sos
Sposób przygotowania
  1. Podziel cebule na pojedyncze krążki.
  2. Teraz przygotuj mieszankę z wołowiną. W tym celu połącz: mięso, czosnek granulowany, oregano oraz sól.
  3. Każdy krążek cebuli wypełnij porcją wcześniej przygotowanego mięsa, serem cheddar, ogórkami, kolejną porcją sera i mięsa.
  4. Tak nafaszerowane cebule obtocz w mące, jajkach i bułce tartej.
  5. Następnie piecz w Ovi przez 10 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  6. W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu wymieszaj w misce: majonez, ogórki, musztardę, paprykę słodką, czosnek granulowany i cukier.
  7. Gotowe przekąski podawaj z sosem domowej roboty.