Krążki cebulowe z mięsem

Dziś pokażemy Ci, że zwykłe krążki cebulowe mogą stać się mega smaczną i genialną przekąską na ciepło. Kiedy raz jej skosztujesz, totalnie się w niej zakochasz ❤️
Zobacz także: Kurczak faszerowany ricottą i szpinakiem
Składniki:
Porcje szt.Podstawowe składniki
- 2 szt. cebule duże
- 300 g mielona wołowina
- 1 łyżeczka suszony czosnek
- 1/2 łyżeczki ostra papryka
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Panierka
- 1 szkl. bułka tarta
- 1/2 szkl. mąka pszenna
- 2 szt. jajka
Sposób przygotowania:
- Potnij cebulę tak, aby otrzymać krążki różnej wielkości.
- W misce połącz ze sobą: mieloną wołowinę, sól, suszony czosnek, pieprz i ostrą paprykę. Dokładnie wymieszaj i dodaj posiekaną w kostkę cebulę.
- Ułóż krążki cebuli tak, aby w większym elemencie znalazł się mniejszy. Powstałą przestrzeń pomiędzy dwoma elementami wypełnij mięsnym farszem.
- Obtocz każdy krążek w mące, jajkach i bułce tartej.
- Smaż na rozgrzanym oleju do momentu, aż panierka się zarumieni.
- I to wszystko!
Komentarze