Kategorie PrzekąskiPrzepisy

Krążki cebulowe z mięsem

Dziś pokażemy Ci, że zwykłe krążki cebulowe mogą stać się mega smaczną i genialną przekąską na ciepło. Kiedy raz jej skosztujesz, totalnie się w niej zakochasz ❤️

Zobacz także: Kurczak faszerowany ricottą i szpinakiem

Krążki cebulowe z mięsem10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Krążki cebulowe z mięsem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.
Podstawowe składniki
Panierka

Sposób przygotowania:

  1. Potnij cebulę tak, aby otrzymać krążki różnej wielkości.
    Potnij cebulę tak, aby otrzymać krążki różnej wielkości.
  2. W misce połącz ze sobą: mieloną wołowinę, sól, suszony czosnek, pieprz i ostrą paprykę. Dokładnie wymieszaj i dodaj posiekaną w kostkę cebulę.
    W misce połącz ze sobą: mieloną wołowinę, sól, suszony czosnek, pieprz i ostrą paprykę. Dokładnie wymieszaj i dodaj posiekaną w kostkę cebulę.
  3. Ułóż krążki cebuli tak, aby w większym elemencie znalazł się mniejszy. Powstałą przestrzeń pomiędzy dwoma elementami wypełnij mięsnym farszem.
    Ułóż krążki cebuli tak, aby w większym elemencie znalazł się mniejszy. Powstałą przestrzeń pomiędzy dwoma elementami wypełnij mięsnym farszem.
  4. Obtocz każdy krążek w mące, jajkach i bułce tartej.
    Obtocz każdy krążek w mące, jajkach i bułce tartej.
  5. Smaż na rozgrzanym oleju do momentu, aż panierka się zarumieni.
    Smaż na rozgrzanym oleju do momentu, aż panierka się zarumieni.
  6. I to wszystko!
    I to wszystko!
Krążki cebulowe z mięsem

W tych krążkach cebulowych znajdują się same rarytasy 😍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/275522

Opublikowany przez Pyszności Piątek, 10 stycznia 2020
275522