PrzepisZupyKrem paprykowy z nitkami z cukinii

Krem paprykowy z nitkami z cukinii

Krem paprykowy z nitkami z cukinii
Pyszności
19.10.2020 17:00, aktualizacja: 23.10.2020 11:27

Krem paprykowy z nitkami z cukinii to rozgrzewający posiłek idealny na jesienno-zimowe wieczory. Wystarczy, że raz go skosztujesz, aby zakochać się w nim bez pamięci!

Makaron z cukinii przygotowaliśmy w błyskawiczny sposób dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Składniki:

  1. 4 szt. czerwona papryka
  2. 3-4 szt. cebula szalotka
  3. 3-4 ząbki czosnek
  4. 500 ml śmietanka 18%
  5. 500 ml bulion drobiowy/warzywny
  6. 150 g kiełbasa chorizo
  7. 2 szt. cukinia

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od upieczenia papryk, cebuli i czosnku. W tym celu wstaw warzywa do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

2. W międzyczasie przygotuj makaron z cukinii. Niezawodny okaże się tu Zoodler, dzięki któremu cukinia zamieni się w makaron w kilka sekund! Dodatkowo, przy pomocy noża, możesz poszatkować go na drobniejsze kawałki lub zostawić w oryginalnej formie.

Obraz

3. Upieczone, obrane ze skórek i bez gniazd nasiennych warzywa przenieś do blendera. Teraz połącz je ze śmietanką, bulionem, solą i pieprzem. Dokładnie zblenduj.

Obraz

4. W garnku na palniku podsmaż kiełbasę chorizo.

Obraz

5. Po chwili dodaj krem paprykowy oraz makaron z cukinii. Gotuj przez kilka minut.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także