in ,

Krem z czerwonych buraków

Uwielbiamy zupy, dlatego nie mogliśmy się powstrzymać i przygotowaliśmy naszą wariację z kremem z buraków w roli głównej. Ślinka cieknie od samego patrzenia 😉

Krem z czerwonych buraków
Krem z czerwonych buraków
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Buraki owiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Buraki owiń w folię aluminiową i wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  2. W rondelku połącz ze sobą czosnek, imbir i słodką paprykę.
    W rondelku połącz ze sobą czosnek, imbir i słodką paprykę.
  3. Następnie dodaj upieczone buraki, mleko kokosowe i wodę. Gotuj na niewielkim ogniu pod przykryciem przez 15 minut.
    Następnie dodaj upieczone buraki, mleko kokosowe i wodę. Gotuj na niewielkim ogniu pod przykryciem przez 15 minut.
  4. Zdejmij mieszankę z palnika. Dodaj sól, pieprz i sok z cytryny. Zblenduj na krem.
    Zdejmij mieszankę z palnika. Dodaj sól, pieprz i sok z cytryny. Zblenduj na krem.
  5. Zupę udekoruj przy pomocy natki pietruszki i nasion słonecznika. Smacznego!
    Zupę udekoruj przy pomocy natki pietruszki i nasion słonecznika. Smacznego!