Kremowa zupa chrzanowa

kremowa zupa chrzanowa

Kremowa zupa chrzanowa to nasz tegoroczny pomysł na świąteczny obiad. Jest mega prosta w przygotowaniu, a do tego niesamowicie smakuje. Idealna kombinacja!

Naszą zupę chrzanową przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Jajka faszerowane na 3 sposoby

Kremowa zupa chrzanowa4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kremowa zupa chrzanowa
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Zupa krem
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Podziel białą kiełbasę na mniejsze kawałki. Następnie podsmaż je w garnku i odstaw na bok.
    Podziel białą kiełbasę na mniejsze kawałki. Następnie podsmaż je w garnku i odstaw na bok.
  2. Na tej samej patelni połącz cebulę i czosnek.
    Na tej samej patelni połącz cebulę i czosnek.
  3. Jako kolejne składniki dodaj ziemniaki i bulion. Gotuj ok. 15-20 minut.
    Jako kolejne składniki dodaj ziemniaki i bulion. Gotuj ok. 15-20 minut.
  4. Po tym czasie przenieś mieszankę do blendera. Do urządzenia dodaj również: tarty chrzan, śmietankę oraz sól.
    Po tym czasie przenieś mieszankę do blendera. Do urządzenia dodaj również: tarty chrzan, śmietankę oraz sól.
  5. Do zupy dodaj wcześniej podsmażoną kiełbasę, szczypiorek oraz ugotowane na twardo jajko. Smacznego!
    Do zupy dodaj wcześniej podsmażoną kiełbasę, szczypiorek oraz ugotowane na twardo jajko. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×