PrzepisZupyKremowa zupa chrzanowa

Kremowa zupa chrzanowa

Kremowa zupa chrzanowa
Pyszności
01.03.2021 18:00, aktualizacja: 04.03.2021 07:45

Kremowa zupa chrzanowa to nasz tegoroczny pomysł na świąteczny obiad. Jest mega prosta w przygotowaniu, a do tego niesamowicie smakuje. Idealna kombinacja!

Naszą zupę chrzanową przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Zupa krem

  1. 4-5 szt. ziemniaki duże
  2. 1 szt. cebula
  3. 150 g chrzan tarty
  4. 120 ml śmietanka 18%
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 1 l bulion drobiowy/warzywny
  7. 1 łyżka sól

Dodatki

  1. 3-4 szt. biała kiełbasa
  2. 4 szt. jajka
  3. 1/2 szkl. szczypiorek posiekany

Sposób przygotowania:

1. Podziel białą kiełbasę na mniejsze kawałki. Następnie podsmaż je w garnku i odstaw na bok.

Obraz

2. Na tej samej patelni połącz cebulę i czosnek.

Obraz

3. Jako kolejne składniki dodaj ziemniaki i bulion. Gotuj ok. 15-20 minut.

Obraz

4. Po tym czasie przenieś mieszankę do blendera. Do urządzenia dodaj również: tarty chrzan, śmietankę oraz sól.

Obraz

5. Do zupy dodaj wcześniej podsmażoną kiełbasę, szczypiorek oraz ugotowane na twardo jajko. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także