in

Kremowiec-bananowiec

Tym razem postanowiliśmy stworzyć niesamowite ciasto z bananami w roli głównej. I wyszło przepysznie 😋

Kremowiec-bananowiec
Kremowiec-bananowiec
12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Ubij białka. W kolejnej misce połącz ze sobą żółtka, cukier biały i brązowy.
    Ubij białka. W kolejnej misce połącz ze sobą żółtka, cukier biały i brązowy.
  2. Następnie połącz ze sobą roztopione masło i wodę, po czym dodaj je do żółtkowej mieszanki.
    Następnie połącz ze sobą roztopione masło i wodę, po czym dodaj je do żółtkowej mieszanki.
  3. Jako kolejne składniki dodaj: puree z banana, mąkę i mleko.
    Jako kolejne składniki dodaj: puree z banana, mąkę i mleko.
  4. Nie zapomnij również o ekstrakcie waniliowym oraz wcześniej ubitych białkach.
    Nie zapomnij również o ekstrakcie waniliowym oraz wcześniej ubitych białkach.
  5. Powstałą masę przełóż do formy i piecz przez godzinę (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Powstałą masę przełóż do formy i piecz przez godzinę (temp. 170 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!