Kremowy makaron z indykiem i warzywami

Czas na makaron z indykiem i warzywami w kremowej wersji. Każdy maluch będzie zadowolony w 100%. Po prostu nie ma innej opcji ?
Zobacz także: Przepis na brownie z cukinią
Składniki:
Porcje- 400 g makaron ugotowany
- 2 łyżki masło
- 6 łyżek mąka
- 350 g warzywa mrożone
- 500 ml mleko
- 50 g szynka z indyka
- 250 ml bulion drobiowy
- 250 g jogurt naturalny
- 1/2 szkl. żółty ser
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Sposób przygotowania:
- Umieść w garnku mieszankę warzyw. Następnie dodaj mąkę i mleko.
- Jako kolejne składniki umieść w garnku: szynkę z indyka, bulion drobiowy, jogurt naturalny, sól i pieprz.
- Połącz powstałą mieszankę z ugotowanym makaronem.
- Przełóż całość do foremki do pieczenia. Rozprowadź na wierzchu żółty ser.
- Przykryj folią aluminiową i piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Następnie usuń folię i piecz jeszcze przez 10-15 minut.
- Smacznego!
Komentarze