Kremowy makaron z indykiem i warzywami
Dania
Obiad
Porcje
8
Porcje
8
Składniki
400
g
makaron
ugotowany
2
łyżki
masło
6
łyżek
mąka
350
g
warzywa mrożone
500
ml
mleko
50
g
szynka z indyka
250
ml
bulion drobiowy
250
g
jogurt naturalny
1/2
szkl.
żółty ser
1
szczypta
sól
1
szczypta
pieprz
Sposób przygotowania
Umieść w garnku mieszankę warzyw. Następnie dodaj mąkę i mleko.
Jako kolejne składniki umieść w garnku: szynkę z indyka, bulion drobiowy, jogurt naturalny, sól i pieprz.
Połącz powstałą mieszankę z ugotowanym makaronem.
Przełóż całość do foremki do pieczenia. Rozprowadź na wierzchu żółty ser.
Przykryj folią aluminiową i piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Następnie usuń folię i piecz jeszcze przez 10-15 minut.
Smacznego!