Krewetki na raz

Krewetki wjechały dziś do naszej kuchni na batacie z zieloną pastą z awokado. To dopiero pyszności!❤️
Składniki:
Porcje- 16 szt. krewetki
- 1 szt. batat
- 2 szt. awokado
- 4 szt. pomidorki koktajlowe
- 50 g rukola
- 2 łyżki sok z limonki
- 2 łyżki olej kokosowy
- 1 łyżka oliwa z oliwek
- 1/2 łyżeczki płatki chili
- 1 łyżeczka kmin rzymski
- 1 łyżeczka papryka wędzona
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- W misce połącz krewetki, płatki chilli, paprykę wędzoną, kmin rzymski, sól i oliwę z oliwek.
- W następnej misce przygotuj guacamole, łącząc ze sobą awokado, płatki chilli, pieprz, sól, natkę pietruszki i sok z limonki.
- Na patelni podsmaż bataty pocięte w plastry.
- Następnie podsmaż wcześniej przygotowane krewetki.
- Z batatów, guacamole, pomidorków koktajlowych i krewetek stwórz mini przekąski. Smacznego ?
Komentarze