Krokiety z farszem z bobu i serka mascarpone

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Farsz
Naleśniki
Panierka
Sposób przygotowania
  1. W mikserze połącz ze sobą mąkę, mleko, wodę, jajka oraz sól. Powstałą mieszankę odstaw na 30 minut. Następnie przygotuj naleśniki.
  2. W międzyczasie przygotuj bób. Wrzuć go na osolony wrzątek i gotuj przez 12-15 minut. Kiedy ugotowany bób już przestygnie, obieramy go ze skórki. Po czym łączymy go z serkiem mascarpone, posiekaną pietruszką, solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
  3. Umieść powstały farsz na naleśniku i uformuj z niego krokiet. Następnie obtocz go w jajkach oraz bułce tartej i smaż na rozgrzanej patelni.
  4. Smacznego!