in ,

Krokiety z mięsno-grzybowym farszem

Ten przepis na krokiety jest wręcz niesamowity. Po prostu nie można się im oprzeć!

Krokiety z mięsno-grzybowym farszem
Krokiety z mięsno-grzybowym farszem
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni połącz ze sobą masło i cebulę. Po chwili dodaj starte na tarce pieczarki.
    Na patelni połącz ze sobą masło i cebulę. Po chwili dodaj starte na tarce pieczarki.
  2. Jako kolejne składniki dodaj: ugotowanego i zmielonego kurczaka, pietruszkę, pieprz, sól i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj.
    Jako kolejne składniki dodaj: ugotowanego i zmielonego kurczaka, pietruszkę, pieprz, sól i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj.
  3. Powstały farsz umieść na naleśniku i zwiń jak krokiety.
    Powstały farsz umieść na naleśniku i zwiń jak krokiety.
  4. Obtocz w jajkach i bułce tartej.
    Obtocz w jajkach i bułce tartej.
  5. Następnie podsmaż na patelni.
    Następnie podsmaż na patelni.
  6. Smacznego!
    Smacznego!