PrzepisDania główneKrokiety z mięsno-grzybowym farszem

Krokiety z mięsno-grzybowym farszem

Krokiety z mięsno-grzybowym farszem
Pyszności
30.01.2019 17:00, aktualizacja: 28.05.2020 14:23

Ten przepis na krokiety jest wręcz niesamowity. Po prostu nie można się im oprzeć!

Składniki:

  1. 3 szt. skrzydełka z kurczaka ugotowane z rosołu
  2. 3 szt. udka z kurczaka ugotowane z rosołu
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. 8 szt. naleśniki
  5. olej roślinny do smażenia
  6. 2 szt. cebula
  7. 500 g pieczarki
  8. 40 g masło
  9. 3 szt. jajka
  10. 200 g bułka tarta
  11. 1/3 szkl. natka piertruszki posiekana
  12. 1/2 szt. cytryna sok
  13. 1/2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą masło i cebulę. Po chwili dodaj starte na tarce pieczarki.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj: ugotowanego i zmielonego kurczaka, pietruszkę, pieprz, sól i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Powstały farsz umieść na naleśniku i zwiń jak krokiety.

Obraz

4. Obtocz w jajkach i bułce tartej.

Obraz

5. Następnie podsmaż na patelni.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także