Królewskie ciasteczka świąteczne

Porcje
20-25
Porcje
20-25
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces ropocznij od zblendowania kandyzowanej skórki z pomarańczy z wodą (2-3 łyżeki). Blenduj do chwili, aż mieszanka zamieni się w pastę.
  2. Czas przygotować bezę. W tym celu zmiksuj ze sobą cukier puder, białka i sok z cytryny.
  3. Przełóż 1/3 mieszanki do osobnej miski i zachowaj na później.
  4. Do dużej miski dodaj jeszcze zmielone: migdały, cynamon i goździki. Nie zapomnij także o skórce z cytryny.
  5. Połącz wszystkie składniki przy pomocy specjalnych końcówek do wyrabiania ciasta.
  6. Ułóż powstałe ciasto pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkuj. Na wierzchu rozprowadź i wygładź wcześniej odłożoną bezę. Wstaw ciasto do lodówki (minimum na 60 minut).
  7. Teraz powycinaj wybrane kształty. Gotowe ciastka umieść na blaszce do pieczenia. Wstaw do piekarnika na ok. 12 minut (temp. 160 stopni Celsjusza, program urządzenia „tylko dół”).
  8. Ostudzone ciastka udekoruj według własnych preferencji. My postawiliśmy na kolorowe i błyszczące kombinacje. Smacznego!
Królewskie ciasteczka świąteczne
Królewskie ciasteczka świąteczne

Dziś mamy dla Was przepis na królewskie ciasteczka świąteczne 👑 To receptura prosto z pałacu Buckingham 😍🍪PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/284441

Posted by Pyszności on Thursday, December 19, 2019