in ,

Kruche ciasteczka z budyniem i owocami

Kruche ciasteczka to nasze ulubione smakołyki. A kiedy jeszcze możesz połączyć je z kremem budyniowym i owocami, to już w ogóle idealne połączenie 👍 Po prostu palce lizać ❤️

Zobacz także: 4 sposoby na ciasto francuskie z czekoladą

Kruche ciasteczka z budyniem i owocami
Kruche ciasteczka z budyniem i owocami
18
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą masło, żółtka, cukier puder, sól i ekstrakt waniliowy. Użyj miksera.
    W misce połącz ze sobą masło, żółtka, cukier puder, sól i ekstrakt waniliowy. Użyj miksera.
  2. Następnie zacznij dodawać stopniowo mąkę i miód.
    Następnie zacznij dodawać stopniowo mąkę i miód.
  3. Powstałą mieszankę przełóż do folii spożywczej i wstaw do lodówki na 2 godziny.
    Powstałą mieszankę przełóż do folii spożywczej i wstaw do lodówki na 2 godziny.
  4. Rozwałkuj ciasto. Następnie wytnij kółka i umieść je w formach na babeczki. Zrób nakłucia przy pomocy widelca i wstaw do piekarnika na 12 minut (temp. 180 stopni).
    Rozwałkuj ciasto. Następnie wytnij kółka i umieść je w formach na babeczki. Zrób nakłucia przy pomocy widelca i wstaw do piekarnika na 12 minut (temp. 180 stopni).
  5. Umieść w upieczonych oraz ostudzonych babeczkach budyń. Następnie dodaj owoce i gotowe!
    Umieść w upieczonych oraz ostudzonych babeczkach budyń. Następnie dodaj owoce i gotowe!
  6. Smacznego 😉
    Smacznego 😉