Kruche ciasteczka z budyniem i owocami

Kruche ciasteczka to nasze ulubione smakołyki. A kiedy jeszcze możesz połączyć je z kremem budyniowym i owocami, to już w ogóle idealne połączenie ? Po prostu palce lizać ❤️
Zobacz także: 4 sposoby na ciasto francuskie z czekoladą
Składniki:
Porcje- 180 g masło prosto z lodówki
- 2 łyżki miód
- 3 szt. żółtka
- 70 g cukier puder
- 1 szczypta sól
- 280 g mąka pszenna
- 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
- 1 szt. budyń waniliowy
- ulubione owoce
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą masło, żółtka, cukier puder, sól i ekstrakt waniliowy. Użyj miksera.
- Następnie zacznij dodawać stopniowo mąkę i miód.
- Powstałą mieszankę przełóż do folii spożywczej i wstaw do lodówki na 2 godziny.
- Rozwałkuj ciasto. Następnie wytnij kółka i umieść je w formach na babeczki. Zrób nakłucia przy pomocy widelca i wstaw do piekarnika na 12 minut (temp. 180 stopni).
- Umieść w upieczonych oraz ostudzonych babeczkach budyń. Następnie dodaj owoce i gotowe!
- Smacznego ?
Komentarze