Kukurydziane kotleciki

Nie macie pomysłu na szybką przekąskę dla malucha? Koniecznie sprawdźcie przepis na pyszne kotleciki kukurydziane. To po prostu strzał w 10!
Składniki:
Porcje- 1,5 szkl. kukurydza
- 1/4 szt. cebula posiekana
- 1/2 szt. papryka zielona pokrojona w kostkę
- 1/4 szkl. mąka żytnia
- 2 łyżki kolendra posiekana
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 szt. jajko
- olej rzepakowy do smażenia
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą kukurydzę, cebulę, paprykę zieloną i mąkę żytnią.
- Następnie dodaj jajko, pieprz, sól i kolendrę. Dokładnie wymieszaj.
- Z powstałej mieszanki stwórz mini kotleciki i smaż na oleju rzepakowym.
- Smacznego!
Komentarze