Kuleczki drożdżowe w przyprawach

kuleczki drożdżowe w przyprawach

Kuleczki drożdżowe w przyprawach to gotowa receptura na pyszną przekąskę imprezową. Świetnie sprawdzi się podczas spotkania w gronie przyjaciół. Co więcej, dzięki 4 różnym smakom, każdy znajdzie tu coś dla siebie 👍

Do tego genialnego przepisu idealnie będzie pasować drink na bazie Martini Fiero i toniku.

Zobacz także: Grillowane pomidorki na bakłażanie – przekąska na ciepło

Kuleczki w przyprawach1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kuleczki w przyprawach
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Składniki na drink z Martini Fiero

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania rozczynu. W tym celu połącz świeże drożdże, miód, mąkę pszenną i ciepłe mleko. Odstaw do wyrośnięcia na 15 minut.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania rozczynu. W tym celu połącz świeże drożdże, miód, mąkę pszenną i ciepłe mleko. Odstaw do wyrośnięcia na 15 minut.
  2. Następnie połącz w dużej misce: mąkę, jajka, roztopione masło, sól oraz wcześniej przygotowany rozczyn. Zagnieć na ciasto i odstaw do wyrośnięcia na godzinę.
    Następnie połącz w dużej misce: mąkę, jajka, roztopione masło, sól oraz wcześniej przygotowany rozczyn. Zagnieć na ciasto i odstaw do wyrośnięcia na godzinę.
  3. Po 60 minutach podziel ciasto na mini kuleczki. Każdą kuleczkę obtocz najpierw w roztopionym maśle, a potem w: posiekanej pietruszce, posiekanej papryczce chilli, pokruszonych orzechach ziemnych lub maku.
    Po 60 minutach podziel ciasto na mini kuleczki. Każdą kuleczkę obtocz najpierw w roztopionym maśle, a potem w: posiekanej pietruszce, posiekanej papryczce chilli, pokruszonych orzechach ziemnych lub maku.
  4. Układaj gotowe kuleczki obok siebie, tak aby stworzyć dwie warstwy. Następnie odstaw do wyrośnięcia jeszcze na 15 minut, po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Układaj gotowe kuleczki obok siebie, tak aby stworzyć dwie warstwy. Następnie odstaw do wyrośnięcia jeszcze na 15 minut, po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj drinki. W szkle umieść kostki lodu, po czym dolej w proporcji 1:1 Martini Fiero oraz tonik.
    W międzyczasie przygotuj drinki. W szkle umieść kostki lodu, po czym dolej w proporcji 1:1 Martini Fiero oraz tonik.
  6. Nie zapomnij dodać do każdego drinka po plastrze pomarańczy. Smacznego!
    Nie zapomnij dodać do każdego drinka po plastrze pomarańczy. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×