PrzepisPrzekąskiPyszne hot-dogowe kuleczki

Pyszne hot-dogowe kuleczki

Pyszne hot-dogowe kuleczki
Pyszności
18.01.2017 17:01, aktualizacja: 01.06.2017 10:34

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych hot-dogowych kuleczek. Doskonale sprawdzą się jako przekąska.

Składniki:

  1. 3 szt. kiełbaski śląskie
  2. 800 g obranych i ugotowanych ziemniaków
  3. 1 szklanka startego parmezanu
  4. 2 łyżki mąki
  5. 1 łyżka oregano
  6. olej do smażenia
Sposób przygotowania:

1. Przekrój kiełbaski śląskie na 4 równe części.

Obraz

2. Ugotowane i osuszone ziemniaki zetrzyj na tarce, a następnie dodaj do nich starty parmezan, mąkę i oregano. Dobrze wszystko wymieszaj.

Obraz

3. Z przygotowanej masy ulep kulki, a do środka każdej z nich włóż po jednym kawałku kiełbaski śląskiej. Powstałe kulki umieść w zamrażarce na 30 minut.

Obraz

4. Rozgrzej olej w garnku do temperatury ok. 175 stopni C i wrzuć do niego kulki. Smaż tak długo, aż będą miały złocisto-brązowy kolor. Następnie przełóż kulki na ręcznik papierowy i odsącz z nich nadmiar tłuszczu.

Obraz

5. Gotowe kulki podawaj z twoim ulubionym sosem.

Obraz
6. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także