Pyszne hot-dogowe kuleczki

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych hot-dogowych kuleczek. Doskonale sprawdzą się jako przekąska.

Pyszne hot-dogowe kuleczki
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszne hot-dogowe kuleczki
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Przekrój kiełbaski śląskie na 4 równe części.
    Przekrój kiełbaski śląskie na 4 równe części.
  2. Ugotowane i osuszone ziemniaki zetrzyj na tarce, a następnie dodaj do nich starty parmezan, mąkę i oregano. Dobrze wszystko wymieszaj.
    Ugotowane i osuszone ziemniaki zetrzyj na tarce, a następnie dodaj do nich starty parmezan, mąkę i oregano. Dobrze wszystko wymieszaj.
  3. Z przygotowanej masy ulep kulki, a do środka każdej z nich włóż po jednym kawałku kiełbaski śląskiej. Powstałe kulki umieść w zamrażarce na 30 minut.
    Z przygotowanej masy ulep kulki, a do środka każdej z nich włóż po jednym kawałku kiełbaski śląskiej. Powstałe kulki umieść w zamrażarce na 30 minut.
  4. Rozgrzej olej w garnku do temperatury ok. 175 stopni C i wrzuć do niego kulki. Smaż tak długo, aż będą miały złocisto-brązowy kolor. Następnie przełóż kulki na ręcznik papierowy i odsącz z nich nadmiar tłuszczu.
    Rozgrzej olej w garnku do temperatury ok. 175 stopni C i wrzuć do niego kulki. Smaż tak długo, aż będą miały złocisto-brązowy kolor. Następnie przełóż kulki na ręcznik papierowy i odsącz z nich nadmiar tłuszczu.
  5. Gotowe kulki podawaj z twoim ulubionym sosem.
    Gotowe kulki podawaj z twoim ulubionym sosem.
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×