Pieczone kuleczki ziemniaczane z boczkiem, szczypiorkiem i rozpływającym się żółtym serem

W tym artykule chciałabym pokazać ci, jak przyrządzić pieczone kuleczki ziemniaczane z boczkiem, szczypiorkiem i rozpływającym się żółtym serem.

Są po prostu przepyszne i ciężko nie zakochać się w takich pysznościach. Koniecznie ich wypróbuj!

Przepis znajdziesz poniżej.

Pieczone kuleczki ziemniaczane z boczkiem, szczypiorkiem i rozpływającym się żółtym serem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczone kuleczki ziemniaczane z boczkiem, szczypiorkiem i rozpływającym się żółtym serem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Do miski włóż puree ziemniaczane, 60 g podsmażonego i drobno posiekanego boczku i posiekany szczypiorek. Wymieszaj.
    Do miski włóż puree ziemniaczane, 60 g podsmażonego i drobno posiekanego boczku i posiekany szczypiorek. Wymieszaj.
  2. Z uzyskanej masy ulep kulki i do środka każdej z nich włóż po jednej kosteczce sera żółtego. Każdą kulkę namocz w jajku, a następnie posyp podsmażonym i posiekanym boczkiem. Gotowe kuleczki ułóż na blaszce do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 20 minut.
    Z uzyskanej masy ulep kulki i do środka każdej z nich włóż po jednej kosteczce sera żółtego. Każdą kulkę namocz w jajku, a następnie posyp podsmażonym i posiekanym boczkiem. Gotowe kuleczki ułóż na blaszce do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 20 minut.
  3. Po 20 minutach wyjmij gotowe kuleczki z piekarnika i przełóż je na talerz.
    Po 20 minutach wyjmij gotowe kuleczki z piekarnika i przełóż je na talerz.
  4. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×