PrzepisPrzekąskiPieczone kuleczki ziemniaczane z boczkiem, szczypiorkiem i rozpływającym się żółtym serem
Pieczone kuleczki ziemniaczane z boczkiem, szczypiorkiem i rozpływającym się żółtym serem
Pyszności
14.11.2016 17:01, aktualizacja: 01.06.2017 12:34W tym artykule chciałabym pokazać ci, jak przyrządzić pieczone kuleczki ziemniaczane z boczkiem, szczypiorkiem i rozpływającym się żółtym serem.
Są po prostu przepyszne i ciężko nie zakochać się w takich pysznościach. Koniecznie ich wypróbuj!
Przepis znajdziesz poniżej.
Składniki:
- 4-5 szt. puree z ziemniaków
- 120 g boczek podsmażony i drobno posiekany
- 60 g szczypiorek posiekany
- 120 g ser żółty pokrojony w mniejsze kosteczki
- 1 szt. jajko rozbite i rozmieszane
Sposób przygotowania:
1. Do miski włóż puree ziemniaczane, 60 g podsmażonego i drobno posiekanego boczku i posiekany szczypiorek. Wymieszaj.
2. Z uzyskanej masy ulep kulki i do środka każdej z nich włóż po jednej kosteczce sera żółtego. Każdą kulkę namocz w jajku, a następnie posyp podsmażonym i posiekanym boczkiem. Gotowe kuleczki ułóż na blaszce do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 20 minut.
3. Po 20 minutach wyjmij gotowe kuleczki z piekarnika i przełóż je na talerz.
4. Smacznego!