Kulki z cukinii z mozzarellą – przekąski na ciepło

Kulki z cukinii z mozzarellą to gotowy przepis na genialnie przekąski na ciepło. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować coś smacznego i ciekawego jednocześnie!



Cukinia w naszym przepisie nabrała ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.
Zobacz także: Gołąbki bez ryżu
Składniki:
PorcjeKulki z cukinii
- 1 szt. cukinia duża
- 1 szt. jajko
- 1 łyżeczka zioła prowansalskie
- 2 łyżeczki parmezan
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 10 szt. mini mozzarella
Panierka
- 3/4 szkl. bułka tarta
- 2 szt. jajka
- 3/4 szkl. mąka


Sposób przygotowania:
- Przygotuj cukinię w Zoodlerze.
- Następnie połącz ją z: jajkiem, ziołami prowansalskimi i parmezanem. Nie zapomnij również o soli i pieprzu.
- Z powstałej mieszanki uformuj kulkę. W środku umieść mini mozzarellę.
- Teraz obtocz każdy element w mące, jajkach i bułce tartej.
- Polej kulki oliwą z oliwek i piecz przez 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze