PrzepisKulki z cukinii z mozzarellą - przekąski na ciepło

Kulki z cukinii z mozzarellą - przekąski na ciepło

Kulki z cukinii z mozzarellą - przekąski na ciepło
Pyszności
07.08.2020 10:00, aktualizacja: 09.08.2020 12:50

Kulki z cukinii z mozzarellą to gotowy przepis na genialnie przekąski na ciepło. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować coś smacznego i ciekawego jednocześnie!

Cukinia w naszym przepisie nabrała ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Składniki:

Kulki z cukinii

  1. 1 szt. cukinia duża
  2. 1 szt. jajko
  3. 1 łyżeczka zioła prowansalskie
  4. 2 łyżeczki parmezan
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz
  7. 10 szt. mini mozzarella

Panierka

  1. 3/4 szkl. bułka tarta
  2. 2 szt. jajka
  3. 3/4 szkl. mąka

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj cukinię w Zoodlerze.

Obraz

2. Następnie połącz ją z: jajkiem, ziołami prowansalskimi i parmezanem. Nie zapomnij również o soli i pieprzu.

Obraz

3. Z powstałej mieszanki uformuj kulkę. W środku umieść mini mozzarellę.

Obraz

4. Teraz obtocz każdy element w mące, jajkach i bułce tartej.

Obraz

5. Polej kulki oliwą z oliwek i piecz przez 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także