Wirtualna Polska

Kulki z cukinii z mozzarellą – przekąski na ciepło

kulki z cukinii z mozzarellą przekąski na ciepło

Kulki z cukinii z mozzarellą to gotowy przepis na genialnie przekąski na ciepło. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować coś smacznego i ciekawego jednocześnie!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Cukinia w naszym przepisie nabrała ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Zobacz także: Gołąbki bez ryżu

Kulki z cukinii z mozzarellą - przekąski na ciepło10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kulki z cukinii z mozzarellą - przekąski na ciepło
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Kulki z cukinii
Panierka
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj cukinię w Zoodlerze.
    Przygotuj cukinię w Zoodlerze.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Następnie połącz ją z: jajkiem, ziołami prowansalskimi i parmezanem. Nie zapomnij również o soli i pieprzu.
    Następnie połącz ją z: jajkiem, ziołami prowansalskimi i parmezanem. Nie zapomnij również o soli i pieprzu.
  3. Z powstałej mieszanki uformuj kulkę. W środku umieść mini mozzarellę.
    Z powstałej mieszanki uformuj kulkę. W środku umieść mini mozzarellę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Teraz obtocz każdy element w mące, jajkach i bułce tartej.
    Teraz obtocz każdy element w mące, jajkach i bułce tartej.
  5. Polej kulki oliwą z oliwek i piecz przez 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Polej kulki oliwą z oliwek i piecz przez 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×