PrzepisKulki ziemniaczane z mięsnym nadzieniem

Kulki ziemniaczane z mięsnym nadzieniem

Kulki ziemniaczane z mięsnym nadzieniem
Pyszności
04.06.2020 17:00, aktualizacja: 12.06.2020 10:03

Kulki ziemniaczane z mięsnym nadzieniem to nasza najnowsza kombinacja na udany obiad. Po prostu palce lizać, o czym zaraz się przekonasz!

Nasze ziemniaki przygotowaliśmy przy pomocy robota kuchennego marki Philips.

Składniki:

Kulki mięsne

  1. 400 g mielone mięso wołowe
  2. 1 łyżeczka słodka papryka
  3. 1/2 łyżeczki suszony czosnek
  4. 1 łyżeczka suszona cebula
  5. 1/2 łyżeczki kmin rzymski
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz

Podstawowe składniki

  1. 4-5 szt. ziemniaki
  2. 2 szt. jajka
  3. 1 łyżka sól

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ziemniaków przy pomocy robota kuchennego. Następnie połącz je z jajkami i solą.

Obraz

2. W drugiej misce przygotuj mięsną mieszankę, łącząc ze sobą: mięso mielone, sól, pieprz, słodką paprykę, suszony czosnek i cebulę oraz kmin rzymski. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Stwórz małą kulkę z mięsnej mieszanki. Następnie obtocz ją ziemniakami.

Obraz

4. Smaż każdą kulkę w głębokim oleju przez kilka minut.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także