Kulkowa pizza

Dziś przychodzimy z wyjątkową propozycją na pyszną i kolorową pizzę. Temu połączeniu nie możecie powiedzieć nie. Po prostu nie ma takiej opcji 🙂
Składniki:
Porcje- 300 g mięso wołowe
- 1 szt. spód na pizzę
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1-2 łyżeczki czerwone pesto
- 50 g mozzarella
- 1/4 szt. zielona papryka
- 1/4 szt. czerwona papryka
- 1/4 szt. żółta papryka
- 1/4 szt. cebula czerwona
- 20 g cheddar
- 1 łyżeczka oregano
Sposób przygotowania:
- Z mięsa wołowego stwórz małe kulki. Następnie ułóż je w brzegach spodu na pizzę. Pomiędzy ułożonymi kawałkami mięsa, naciągnij kawałki spodu do środka (tak jak na zdjęciu poniżej).
- Mięso wołowe posyp solą i pieprzem.
- Na środku rozprowadź czerwone pesto. Kolejną warstwę stwórz z mozzarelli.
- Jako kolejne składniki dodaj: zieloną, czerwoną i żółtą paprykę oraz czerwoną cebulę.
- Następnie dodaj kawałki cheddara.
- Całą pizzę posyp oregano i wstaw ją do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze