Kulkowa pizza

Kulkowa pizza

Kulkowa pizza
Pyszności
08.04.2018 17:00, aktualizacja: 15.09.2023 15:11

Dziś przychodzimy z wyjątkową propozycją na pyszną i kolorową pizzę. Temu połączeniu nie możecie powiedzieć nie. Po prostu nie ma takiej opcji :)

Składniki:

  1. 300 g mięso wołowe
  2. 1 szt. spód na pizzę
  3. 20 g cheddar
  4. 1 łyżeczka oregano
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz
  7. 1-2 łyżeczki czerwone pesto
  8. 50 g mozzarella
  9. 1/4 szt. zielona papryka
  10. 1/4 szt. czerwona papryka
  11. 1/4 szt. żółta papryka
  12. 1/4 szt. cebula czerwona
Sposób przygotowania:

1. Z mięsa wołowego stwórz małe kulki. Następnie ułóż je w brzegach spodu na pizzę. Pomiędzy ułożonymi kawałkami mięsa, naciągnij kawałki spodu do środka (tak jak na zdjęciu poniżej).

Obraz

2. Mięso wołowe posyp solą i pieprzem.

Obraz

3. Na środku rozprowadź czerwone pesto. Kolejną warstwę stwórz z mozzarelli.

Obraz

4. Jako kolejne składniki dodaj: zieloną, czerwoną i żółtą paprykę oraz czerwoną cebulę.

Obraz

5. Następnie dodaj kawałki cheddara.

Obraz

6. Całą pizzę posyp oregano i wstaw ją do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także