Kategorie Pizza

Kulkowa pizza

Dziś przychodzimy z wyjątkową propozycją na pyszną i kolorową pizzę. Temu połączeniu nie możecie powiedzieć nie. Po prostu nie ma takiej opcji 🙂

Kulkowa pizza4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kulkowa pizza
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Z mięsa wołowego stwórz małe kulki. Następnie ułóż je w brzegach spodu na pizzę. Pomiędzy ułożonymi kawałkami mięsa, naciągnij kawałki spodu do środka (tak jak na zdjęciu poniżej).
    Z mięsa wołowego stwórz małe kulki. Następnie ułóż je w brzegach spodu na pizzę. Pomiędzy ułożonymi kawałkami mięsa, naciągnij kawałki spodu do środka (tak jak na zdjęciu poniżej).
  2. Mięso wołowe posyp solą i pieprzem.
    Mięso wołowe posyp solą i pieprzem.
  3. Na środku rozprowadź czerwone pesto. Kolejną warstwę stwórz z mozzarelli.
    Na środku rozprowadź czerwone pesto. Kolejną warstwę stwórz z mozzarelli.
  4. Jako kolejne składniki dodaj: zieloną, czerwoną i żółtą paprykę oraz czerwoną cebulę.
    Jako kolejne składniki dodaj: zieloną, czerwoną i żółtą paprykę oraz czerwoną cebulę.
  5. Następnie dodaj kawałki cheddara.
    Następnie dodaj kawałki cheddara.
  6. Całą pizzę posyp oregano i wstaw ją do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Całą pizzę posyp oregano i wstaw ją do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!
Kulkowa pizza

Takiej pizzy jeszcze u nas nie było, dlatego nie możecie jej przegapić 😊 Koniecznie dajcie nam również znać, co myślicie o takim o połączeniu 😘

Opublikowany przez Pyszności Niedziela, 8 kwietnia 2018
215627