Składniki
|
Sposób przygotowania
W robocie kuchennym połącz ze sobą dwa rodzaje mięsa, jajko, posiekaną cebulę i bułkę tartą.
Po chwili dodaj czosnek, sól, pieprz oraz mleko.
Z powstałej mieszanki uformuj małe klopsiki. Umieść na blaszce i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie podsmaż klopsiki na patelni, po czym wstaw je do piekarnika na 30 minut (temp. 160 stopni Celsjusza, program: „góra-dół”).
W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu rozpuść na rozgrzanej patelni masło i połącz je z mąką. Następnie dodaj bulion warzywny i wołowy oraz śmietankę.
Nie zapomnij również o sosie sojowym i musztardzie dijon. Dokładnie wymieszaj i gotuj do chwili, aż sos zgęstnieje.
Gotowe klopsiki z kremowym sosem możesz podać m.in. z ziemniaczanym puree. Smacznego!
|