Kurczak duszony podany na cebulce

Tym razem postawiliśmy na niecodzienny duet – cebulka i kurczak. Co z tego wyszło? Przekonajcie się sami i obejrzyjcie poniższe nagranie ?
Składniki:
Porcje- 2-3 szt. filet z kurczaka
- 2 szczypty sól z podziałem na pół
- 1 szczypta pieprz
- 1 łyżeczka tymianek
- 2 łyżki masło
- 2 szt. cebula
- 1 szkl. bulion
- 1/4 szkl. natka pietruszki
- 3 plastry ser żółty
Sposób przygotowania:
- Na patelni podsmaż kurczaka. Dopraw do smaku przy pomocy soli, pieprzu i tymianku. Po kilku minutach odstaw na bok.
- Na tej samej patelni połącz ze sobą masło i cebule. Dopraw do smaku solą i smaż przez chwilę, aż warzywa zmienią kształt i kolor.
- Ponownie umieść na patelni filety z kurczaka. Dodaj bulion i natkę pietruszki. Następnie duś pod przykryciem przez kilka minut.
- Przed podaniem na każdym kurczaku połóż plaster sera i przykryj sosem cebulowym.
- Smacznego!
Komentarze