Kurczak duszony podany na cebulce

Tym razem postawiliśmy na niecodzienny duet – cebulka i kurczak. Co z tego wyszło? Przekonajcie się sami i obejrzyjcie poniższe nagranie ?

Kurczak duszony podany na cebulce2-3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kurczak duszony podany na cebulce
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż kurczaka. Dopraw do smaku przy pomocy soli, pieprzu i tymianku. Po kilku minutach odstaw na bok.
    Na patelni podsmaż kurczaka. Dopraw do smaku przy pomocy soli, pieprzu i tymianku. Po kilku minutach odstaw na bok.
  2. Na tej samej patelni połącz ze sobą masło i cebule. Dopraw do smaku solą i smaż przez chwilę, aż warzywa zmienią kształt i kolor.
    Na tej samej patelni połącz ze sobą masło i cebule. Dopraw do smaku solą i smaż przez chwilę, aż warzywa zmienią kształt i kolor.
  3. Ponownie umieść na patelni filety z kurczaka. Dodaj bulion i natkę pietruszki. Następnie duś pod przykryciem przez kilka minut.
    Ponownie umieść na patelni filety z kurczaka. Dodaj bulion i natkę pietruszki. Następnie duś pod przykryciem przez kilka minut.
  4. Przed podaniem na każdym kurczaku połóż plaster sera i przykryj sosem cebulowym.
    Przed podaniem na każdym kurczaku połóż plaster sera i przykryj sosem cebulowym.
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×