kurczak faszerowany
Kategorie DaniaKurczakPrzepisy

Kurczak faszerowany ricottą i szpinakiem

Kurczak faszerowany może skrywać w sobie wiele ciekawych smaków. I tym razem stwierdziliśmy, że dodamy mu trochę koloru. Połączenie ricotty i szpinaku okazało się strzałem w 10!

W przygotowaniu smacznego farszu pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Zobacz także: Zupa krem z kalafiora dla malucha

Kurczak faszerowany ricottą i szpinakiem4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kurczak faszerowany ricottą i szpinakiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Farsz
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. Przy pomocy robota kuchennego przygotuj farsz z: ricotty, parmezanu, czosnku, świeżego szpinaku, natki pietruszki, soli, pieprzu i jajka.
    Przy pomocy robota kuchennego przygotuj farsz z: ricotty, parmezanu, czosnku, świeżego szpinaku, natki pietruszki, soli, pieprzu i jajka.
  2. W filecie z kurczaka zrób otwór (jak na zdjęciu poniżej).
    W filecie z kurczaka zrób otwór (jak na zdjęciu poniżej).
  3. Przełóż wcześniej przygotowany farsz do rękawa cukierniczego i nafaszeruj każdy kawełek mięsa.
    Przełóż wcześniej przygotowany farsz do rękawa cukierniczego i nafaszeruj każdy kawełek mięsa.
  4. Umieść piersi z kurczaka w formie do pieczenia. Na wierzchu rozprowadź sos marinara i bezpośrednio na nim ułóż plastry sera. Przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 220 stopni Celsjusza).
    Umieść piersi z kurczaka w formie do pieczenia. Na wierzchu rozprowadź sos marinara i bezpośrednio na nim ułóż plastry sera. Przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 220 stopni Celsjusza).
  5. Po 40 minutach usuń folię i zapiekaj całość przez 10 minut. I to wszystko!
    Po 40 minutach usuń folię i zapiekaj całość przez 10 minut. I to wszystko!
Kurczak faszerowany ricottą i szpinakiem

Jeśli skończyły Ci się pomysły na przygotowanie kurczaka, mamy coś specjalnie dla Ciebie 😍 PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/285119

Publiée par Pyszności sur Mardi 7 janvier 2020