Kurczak faszerowany w cieście francuskim NIE SKOŃCZONY

Porcje
2
Porcje
2
Składniki
Farsz
Pozostałe składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu połącz: fetę, podsmażony na maśle szpinak, czosnek, pieprz oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
  2. Podziel pierś z kurczaka na pół, po czym dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na połówce kurczaka ułóż szpinakowy farsz, po czym na wierzchu ułóż drugą część filetu.
  3. Umieść kurczaka na cieście francuskim. Wystające elementy ponacinaj (jak na zdjęciu poniżej).
  4. Zawiń końcówki ciasta do środka, posmaruj roztrzepanym jajkiem oraz sezamem. Po czym piecz przez 20-25 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
Kurczak faszerowany w cieście francuskim
Kurczak faszerowany w cieście francuskim

Najpierw nafaszerowaliśmy kurczaka szpinakiem i fetą, a potem upiekliśmy go w cieście francuskim ❤️ Znika z talerza w mgnieniu oka 👍SPRZĘT ➡️ Ovi Smart marki Philips ➡️ https://pysznosci.co/36WZbQLPRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/311186

Posted by Pyszności on Sunday, January 10, 2021