PrzepisObiadKurczak faszerowany w sosie śmietanowo-winnym

Kurczak faszerowany w sosie śmietanowo-winnym

Kurczak faszerowany w sosie śmietanowo-winnym
Pyszności
07.06.2018 17:00, aktualizacja: 07.06.2018 21:05

Tym razem przygotowaliśmy dla Was pomysł na pyszny i ciekawy obiadek z dodatkiem wina ? Idealny przepis na romantyczną kolację ❤️

Składniki:

  1. 4 szt. pierś z kurczaka
  2. 8 plastrów mozzarella
  3. 3 ząbki czosnek
  4. 200 g pieczarki
  5. 1/2 szkl. śmietanka 30%
  6. kilka sztuk suszone pomidory
  7. 150 g parmezan
  8. 20 ml oliwa z oliwek
  9. 5 szczypt sól
  10. 5 szczypt pieprz
  11. 4 szczypty zioła prowansalskie
  12. 3/4 szkl. białe wino
  13. 3/4 szkl. bulion rosołowy
Sposób przygotowania:

1. W każdej piersi z kurczaka zrób kieszonkę. Następnie nafaszeruj je mozzarellą, suszonymi pomidorami oraz parmezanem.

Obraz

2. Każdy kawałek kurczaka skropl oliwą z oliwek i dopraw do smaku solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Następnie podsmaż na patelni i odłóż na bok.

Obraz

3. Na tej samej patelni połącz ze sobą białe wino i bulion rosołowy.

Obraz

4. Po chwili dodaj czosnek, pieczarki i śmietankę.

Obraz

5. Ponownie umieść na patelni kurczaka i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także