Kurczak Hasselback

Kurczak Hasselback to kolejna ciekawa propozycja, którą musisz wypróbować. W takiej odsłonie sprawdzi się zarówno podczas imprezy, jak i rodzinnego obiadu. Co więcej, świetnie będą pasować do niego wszystkie dodatki.

Kurczak Hasselback3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kurczak Hasselback
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Każdego kurczaka podziel na cieniutkie paseczki (nacięcia nie mogą rozdzielić do końca filetu).
    Każdego kurczaka podziel na cieniutkie paseczki (nacięcia nie mogą rozdzielić do końca filetu).
  2. Pierś z kurczaka obtocz w mące, jajkach i bułce tartej.
    Pierś z kurczaka obtocz w mące, jajkach i bułce tartej.
  3. Smaż kurczaka przez 5 minut w rozgrzanym do 160 stopni Celsjusza oleju.
    Smaż kurczaka przez 5 minut w rozgrzanym do 160 stopni Celsjusza oleju.
  4. I to wszystko!
    I to wszystko!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×