PrzepisObiadKurczak Hasselback

Kurczak Hasselback

Kurczak Hasselback
Pyszności
07.10.2017 20:22, aktualizacja: 08.10.2017 20:39

Kurczak Hasselback to kolejna ciekawa propozycja, którą musisz wypróbować. W takiej odsłonie sprawdzi się zarówno podczas imprezy, jak i rodzinnego obiadu. Co więcej, świetnie będą pasować do niego wszystkie dodatki.

Składniki:

  1. 3 szt. pierś z kurczaka
  2. 1 szkl. mąka
  3. 1 szkl. bułka tarta
  4. 3 szt. jajka
Sposób przygotowania:

1. Każdego kurczaka podziel na cieniutkie paseczki (nacięcia nie mogą rozdzielić do końca filetu).

Obraz

2. Pierś z kurczaka obtocz w mące, jajkach i bułce tartej.

Obraz

3. Smaż kurczaka przez 5 minut w rozgrzanym do 160 stopni Celsjusza oleju.

Obraz

4. I to wszystko!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także