Kategorie KurczakPizzaPrzepisy

Kurczak margherita w niecodziennym wydaniu

Kurczak margherita w niecodziennym wydaniu to nasza najnowsza propozycja zarówno na obiad, jak i na kolację. Będzie się działo!

Zobacz także: Tarta ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi

Kurczak margherita w niecodziennym wydaniu2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kurczak margherita w niecodziennym wydaniu
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto
Sos pomidorowy
Kurczak
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta. W tym celu połącz ze sobą: mąkę, sól, drożdże, oliwę z oliwek oraz ciepłą wodę.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta. W tym celu połącz ze sobą: mąkę, sól, drożdże, oliwę z oliwek oraz ciepłą wodę.
  2. Stwórz ciasto i odstaw pod przykryciem na godzinę.
    Stwórz ciasto i odstaw pod przykryciem na godzinę.
  3. Czas przygotować sos pomidorowy. W garnku na palniku połącz: oliwę z oliwek, czosnek, pomidory krojone, świeże liście bazylii, sól oraz pieprz. Gotuj ok. 10 minut.
    Czas przygotować sos pomidorowy. W garnku na palniku połącz: oliwę z oliwek, czosnek, pomidory krojone, świeże liście bazylii, sól oraz pieprz. Gotuj ok. 10 minut.
  4. Na patelni dopraw solą, pieprzem i oregano piersi z kurczaka. Obsmaż z obu stron.
    Na patelni dopraw solą, pieprzem i oregano piersi z kurczaka. Obsmaż z obu stron.
  5. Podziel ciasto na mniejsze kawałki. Z każdego elementu zrób małe kółko. Na spodzie rozprowadź sos pomidorowy. A na nim bezpośrednio ułóż podsmażonego kurczaka.
    Podziel ciasto na mniejsze kawałki. Z każdego elementu zrób małe kółko. Na spodzie rozprowadź sos pomidorowy. A na nim bezpośrednio ułóż podsmażonego kurczaka.
  6. Na wierzchu dołóż kolejną warstwę sosu i ser. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 220 stopni Celsjusza).
    Na wierzchu dołóż kolejną warstwę sosu i ser. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 220 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!
Kurczak margherita

Kurczaka w takiej odsłonie jeszcze u nas nie było 😉PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/274110

Publiée par Pyszności sur Mardi 26 novembre 2019