Pyszna pierś z kurczaka z mozzarellą, awokado, pomidorem i świeżą bazylią. Mmm, pyszności!

Porcje
2
Porcje
2
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do miski włóż czosnek granulowany, zioła prowansalskie i cebulę granulowaną. Wszystko dobrze wymieszaj.
  2. Przypraw kurczaka z obydu stron solą i pieprzem (ilość – według uznania) oraz przygotowaną przed chwilą mieszanką przypraw.
  3. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu, a następnie włóż na nią piersi z kurczaka. Każdą stronę piersi smaż przez ok. 5 minut, aż do zbrązowienia. Czas smażenia będzie zależał też od grubości piersi z kurczaka.
  4. Kiedy kurczak będzie dosmażony, wyłącz ogień pod patelnią. Na każdym kawałku kurczaka połóż po 2 plastry sera mozzarella i poczekaj, aż delikatnie się rozpuści.
  5. Następnie na każdym kawałku kurczaka połóż po dwa plastry awokado i dwa plastry pomidora. Wierzch posyp świeżą bazylią.
  6. Polej kurczaka octem balsamicznym i przełóż go z patelni na talerz.
  7. Smacznego!