Kurczak nacinany w panierce

Kurczak nacinany w panierce i nie trzeba nic więcej, aby przygotować ciekawe i smaczne danie jednocześnie. Ślinka cieknie od samego patrzenia!



Zobacz także: Burgery bez bułki
Składniki:
Porcje- 2 szt. filet z kurczaka
- 2 szt. jajka
- 3/4 szkl. mąka
- 3/4 szkl. bułka tarta
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 łyżeczka słodka papryka
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Ponacinaj piersi z kurczaka jak na zdjęciu poniżej.
- Następnie dopraw je przy pomocy soli, pieprzu i słodkiej papryki.
- Obtocz każdy kawałek mięsa w mące, jajkach i bułce tartej.
- Następnie smaż w rozgrzanym oleju.
- I to wszystko. Smacznego!
Komentarze