PrzepisKurczak nacinany w panierce

Kurczak nacinany w panierce

Kurczak nacinany w panierce
Pyszności
28.10.2020 17:00, aktualizacja: 29.10.2020 15:40

Kurczak nacinany w panierce i nie trzeba nic więcej, aby przygotować ciekawe i smaczne danie jednocześnie. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Składniki:

  1. 2 szt. filet z kurczaka
  2. 2 szt. jajka
  3. 3/4 szkl. mąka
  4. 3/4 szkl. bułka tarta
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz
  7. 1 łyżeczka słodka papryka
  8. olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Ponacinaj piersi z kurczaka jak na zdjęciu poniżej.

Obraz

2. Następnie dopraw je przy pomocy soli, pieprzu i słodkiej papryki.

Obraz

3. Obtocz każdy kawałek mięsa w mące, jajkach i bułce tartej.

Obraz

4. Następnie smaż w rozgrzanym oleju.

Obraz

5. I to wszystko. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także