PrzepisDania główneSpróbuj tego nadziewanego kurczaka na ostro , jeśli masz ochotę na odrobinę szaleństwa. Mniam!

Spróbuj tego nadziewanego kurczaka na ostro , jeśli masz ochotę na odrobinę szaleństwa. Mniam!

Spróbuj tego nadziewanego kurczaka na ostro , jeśli masz ochotę na odrobinę szaleństwa. Mniam!
Pyszności
25.05.2016 14:59, aktualizacja: 31.05.2017 12:55

Kurczaka można przyrządzać na naprawdę wiele sposobów. Ciężko byłoby wymienić chociażby połowę z nich. Tajemnicą nie jest też to, że dania z kurczaka są jednymi z naszych ulubionych dań. Nie masz pomysłu na obiad? Robisz więc kurczaka! To zawsze bardzo bezpieczny wybór, który raczej każdemu zasmakuje. Szczerze mówiąc, nie znam chyba osoby, która nie lubi kurczaka!

No dobrze, a co jeżeli znudził ci się już zwykły smażony kurczak, a w jego gotowaniu dopadła cię monotonia? Nie przejmuj się! Musisz w takim razie koniecznie spróbować tego faszerowanego kurczaka, który z pewnością dużo bardziej zasmakuje tobie i twojej rodzinie.

Przepis znajduje się poniżej.

Składniki:

  1. 1 szt. czerwona papryka pokrojona w kostkę
  2. 1 szt. zielona papryka pokrojona w kostkę
  3. 2 łyżeczki chilli w proszku
  4. 2 łyżeczki czosnek granulowany
  5. 4 łyżki olej
  6. 2 szczypty liście pietruszki posiekane
  7. 1 szt. żółta papryka pokrojona w kostkę
  8. 1 szt. cebula pokrojona w kostkę
  9. 1 1/2 łyżeczka sól
  10. 1 łyżeczka pieprz
  11. 120 g serek śmietankowy
  12. 120 g ser cheddar starty
  13. 80 g ser Pepper Jack starty
  14. 2 szt. pierś z kurczaka
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Następnie do rozgrzanego oleju dodaj czerwoną, żółtą, zieloną paprykę i cebulę. Przypraw 1 łyżeczką soli i pieprzu. Smaż tak długo, aż warzywa będą miękkie. Przesyp je do miski.
2. Do miski dodaj także serek śmietankowy, ser cheddar i ser Pepper Jack. Dokładnie wymieszaj.
3. Do osobnej miski włóż piersi z kurczaka i z każdej strony dokładnie posyp je 1/2 łyżeczki soli, chilli i czosnkiem.
4. Przełóż piersi z kurczaka na deskę i każdą z nich przetnij, tak aby powstała w środku kieszonka.
5. Za pomocą łyżki, do każdej kieszonki włóż wcześniej przygotowany farsz.
6. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, a następnie przełóż na nią nadziewane piersi z kurczaka. Smaż przez ok 5 minut z każdej strony tak, aby kurczak był dosmażony.
7. Gotowego kurczaka przełóż na talerz. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także