Kategorie Kurczak

Kurczak „ostra salsa”

Smak kurczaka podkręciliśmy na 100% Oj będzie się działo, naprawdę będzie się działo 😉

Kurczak "ostra salsa"3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kurczak "ostra salsa"
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Marynata

Sposób przygotowania:

  1. Umieść w naczyniu pomidory krojone, kukurydzę, fasolę czerwoną, czosnek, kmin rzymski, paprykę ostrą oraz pieprz.
    Umieść w naczyniu pomidory krojone, kukurydzę, fasolę czerwoną, czosnek, kmin rzymski, paprykę ostrą oraz pieprz.
  2. Czas przygotować marynatę. W tym celu połącz ze sobą papryczki chilli, olej roślinny, pieprz, sól oraz sok z limonki.
    Czas przygotować marynatę. W tym celu połącz ze sobą papryczki chilli, olej roślinny, pieprz, sól oraz sok z limonki.
  3. Podziel mięso na mniejsze kawałki. Następnie ułóż w formie do pieczenia.
    Podziel mięso na mniejsze kawałki. Następnie ułóż w formie do pieczenia.
  4. Na kurczaku rozprowadź wcześniej przygotowaną marynatę. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Na kurczaku rozprowadź wcześniej przygotowaną marynatę. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!
Kurczak ostra salsa

Kurczak w salsie i z jednego naczynia to przepis dla fanów ostrzejszych smaków! 👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/246710

Publiée par Pyszności sur Samedi 26 janvier 2019