PrzepisObiadKurczak "ostra salsa"

Kurczak "ostra salsa"

Kurczak "ostra salsa"
Pyszności
20.02.2019 17:00, aktualizacja: 28.05.2020 15:42

Smak kurczaka podkręciliśmy na 100% Oj będzie się działo, naprawdę będzie się działo ?

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 200 g kukurydza z puszki
  2. 250 g czerwona fasola
  3. 400 g pomidory pokrojone w kostkę
  4. 2 ząbki czosnek
  5. 1,5 łyżeczki kmin rzymski
  6. 3 szt. filet z kurczaka
  7. 1/2 łyżeczki papryka ostra
  8. 1/2 łyżeczki pieprz
  9. 300 g ryż

Marynata

  1. 1/2 szt. limonka sok
  2. 2-3 łyżki olej roślinny
  3. 1 szczypta pieprz
  4. 1 szczypta sól
  5. 4-5 szt. papryczki chilli suszone

Sposób przygotowania:

1. Umieść w naczyniu pomidory krojone, kukurydzę, fasolę czerwoną, czosnek, kmin rzymski, paprykę ostrą oraz pieprz.

Obraz

2. Czas przygotować marynatę. W tym celu połącz ze sobą papryczki chilli, olej roślinny, pieprz, sól oraz sok z limonki.

Obraz

3. Podziel mięso na mniejsze kawałki. Następnie ułóż w formie do pieczenia.

Obraz

4. Na kurczaku rozprowadź wcześniej przygotowaną marynatę. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Kurczak ostra salsa - Pyszności
Kurczak ostra salsa - Pyszności
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także