in

Kurczak „ostra salsa”

Smak kurczaka podkręciliśmy na 100% Oj będzie się działo, naprawdę będzie się działo 😉

Kurczak "ostra salsa"
Kurczak "ostra salsa"
3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Podstawowe składniki
Marynata

Sposób przygotowania:

  1. Umieść w naczyniu pomidory krojone, kukurydzę, fasolę czerwoną, czosnek, kmin rzymski, paprykę ostrą oraz pieprz.
    Umieść w naczyniu pomidory krojone, kukurydzę, fasolę czerwoną, czosnek, kmin rzymski, paprykę ostrą oraz pieprz.
  2. Czas przygotować marynatę. W tym celu połącz ze sobą papryczki chilli, olej roślinny, pieprz, sól oraz sok z limonki.
    Czas przygotować marynatę. W tym celu połącz ze sobą papryczki chilli, olej roślinny, pieprz, sól oraz sok z limonki.
  3. Podziel mięso na mniejsze kawałki. Następnie ułóż w formie do pieczenia.
    Podziel mięso na mniejsze kawałki. Następnie ułóż w formie do pieczenia.
  4. Na kurczaku rozprowadź wcześniej przygotowaną marynatę. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Na kurczaku rozprowadź wcześniej przygotowaną marynatę. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!