in

Kurczak po hawajsku

Kurczak to jedno z najpopularniejszych mięs w naszym kraju. Dlatego też postanowiliśmy go trochę podkręcić i tak właśnie powstała nasza propozycja po hawajsku 😉

Kurczak po hawajsku
Kurczak po hawajsku
2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Sos ananasowy
Kurczak

Sposób przygotowania:

  1. W garnku połącz ze sobą sos teriyaki, sok ananasowy, musztardę dijon oraz brązowy cukier. Zdejmij z palnika po zagotowaniu.
    W garnku połącz ze sobą sos teriyaki, sok ananasowy, musztardę dijon oraz brązowy cukier. Zdejmij z palnika po zagotowaniu.
  2. Na patelni grillowej przygotuj filety z kurczaka.
    Na patelni grillowej przygotuj filety z kurczaka.
  3. Następnie stwórz w nich kieszonki i umieść w środku szynkę, plastry ananasa i ser.
    Następnie stwórz w nich kieszonki i umieść w środku szynkę, plastry ananasa i ser.
  4. Ponownie umieść na patelni i rozsmaruj na wierzchu mięsa wcześniej przygotowany sos.
    Ponownie umieść na patelni i rozsmaruj na wierzchu mięsa wcześniej przygotowany sos.
  5. Smacznego!
    Smacznego!