PrzepisDania główneKoniec z nudnym kurczakiem w panierce. Z tym przepisem odkryjesz go na nowo

Koniec z nudnym kurczakiem w panierce. Z tym przepisem odkryjesz go na nowo

Koniec z nudnym kurczakiem w panierce. Z tym przepisem odkryjesz go na nowo
Pyszności
28.06.2018 17:00, aktualizacja: 07.09.2018 12:23

Tym razem przychodzimy z pomysłem na pysznego kurczaka pod serową pierzynką. Takie połączenia lubimy najbardziej, a Wy? ?

Składniki:

  1. 200 g serek śmietankowy
  2. 1 szkl. żółty ser
  3. 1 szt. jalapeño
  4. 2 szczypty sól
  5. 2 szczypty pieprz
  6. 1/4 szkl. śmietanka 30%
  7. 2 szt. filet z kurczaka
  8. 50 g cheddar
  9. 6 plastrów boczek podsmażony
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: serek śmietankowy, żółty ser, jalapeño, pieprz, sól oraz śmietankę. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. W piersiach z kurczaka zrób małe otwory (jak na zdjęciu poniżej).

Obraz

3. Powstałe luki wypełnij cheddarem i podsmażonym boczkiem.

Obraz

4. Przełóż filety do formy do pieczenia i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Następnie na wierzchu stwórz warstwę z serowej mieszanki.

Obraz

5. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także