Koniec z nudnym kurczakiem w panierce. Z tym przepisem odkryjesz go na nowo

Tym razem przychodzimy z pomysłem na pysznego kurczaka pod serową pierzynką. Takie połączenia lubimy najbardziej, a Wy? ?

Kurczak pod serową pierzynką2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kurczak pod serową pierzynką
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą: serek śmietankowy, żółty ser, jalapeño, pieprz, sól oraz śmietankę. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą: serek śmietankowy, żółty ser, jalapeño, pieprz, sól oraz śmietankę. Dokładnie wymieszaj.
  2. W piersiach z kurczaka zrób małe otwory (jak na zdjęciu poniżej).
    W piersiach z kurczaka zrób małe otwory (jak na zdjęciu poniżej).
  3. Powstałe luki wypełnij cheddarem i podsmażonym boczkiem.
    Powstałe luki wypełnij cheddarem i podsmażonym boczkiem.
  4. Przełóż filety do formy do pieczenia i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Następnie na wierzchu stwórz warstwę z serowej mieszanki.
    Przełóż filety do formy do pieczenia i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Następnie na wierzchu stwórz warstwę z serowej mieszanki.
  5. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×