in

Kurczak w chipsowej panierce

Jeśli szukasz pomysłu na ciekawą przekąskę, której nie będą potrafili oprzeć się Twoi goście, trafiłaś w odpowiednie miejsce. Kurczak z dzisiejszego przepisu podbije serce nawet największego twardziela 😉

Kurczak w chipsowej panierce
Kurczak w chipsowej panierce
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Podziel kurczaka na mniejsze kawałki. Następnie dopraw go do smaku solą i pieprzem.
    Podziel kurczaka na mniejsze kawałki. Następnie dopraw go do smaku solą i pieprzem.
  2. W misce ułóż warstwę z plastrów cytryny i limonek. Następnie dodaj kurczaka i oliwę. Powtórz cały proces kilka razy. Na samym końcu dodaj czosnek i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
    W misce ułóż warstwę z plastrów cytryny i limonek. Następnie dodaj kurczaka i oliwę. Powtórz cały proces kilka razy. Na samym końcu dodaj czosnek i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  3. Rozdrobnij chipsy i wrzuć do opakowania kawałki kurczaka.
    Rozdrobnij chipsy i wrzuć do opakowania kawałki kurczaka.
  4. Obtoczone w chipsach kurczaki ułóż na blaszce do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Obtoczone w chipsach kurczaki ułóż na blaszce do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!