in

Kurczak w chipsowej panierce

Je艣li szukasz pomys艂u na ciekaw膮 przek膮sk臋, kt贸rej nie b臋d膮 potrafili oprze膰 si臋 Twoi go艣cie, trafi艂a艣 w odpowiednie miejsce. Kurczak z dzisiejszego przepisu podbije serce nawet najwi臋kszego twardziela 馃槈

Kurczak w chipsowej panierce
Kurczak w chipsowej panierce
6
G艂os贸w: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oce艅 ten przepis!

Sk艂adniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Spos贸b przygotowania:

  1. Podziel kurczaka na mniejsze kawa艂ki. Nast臋pnie dopraw go do smaku sol膮 i pieprzem.
    Podziel kurczaka na mniejsze kawa艂ki. Nast臋pnie dopraw go do smaku sol膮 i pieprzem.
  2. W misce u艂贸偶 warstw臋 z plastr贸w cytryny i limonek. Nast臋pnie dodaj kurczaka i oliw臋. Powt贸rz ca艂y proces kilka razy. Na samym ko艅cu dodaj czosnek i dok艂adnie wymieszaj wszystkie sk艂adniki.
    W misce u艂贸偶 warstw臋 z plastr贸w cytryny i limonek. Nast臋pnie dodaj kurczaka i oliw臋. Powt贸rz ca艂y proces kilka razy. Na samym ko艅cu dodaj czosnek i dok艂adnie wymieszaj wszystkie sk艂adniki.
  3. Rozdrobnij chipsy i wrzu膰 do opakowania kawa艂ki kurczaka.
    Rozdrobnij chipsy i wrzu膰 do opakowania kawa艂ki kurczaka.
  4. Obtoczone w chipsach kurczaki u艂贸偶 na blaszce do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Obtoczone w chipsach kurczaki u艂贸偶 na blaszce do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!