PrzepisPrzekąskiKurczak w chipsowej panierce

Kurczak w chipsowej panierce

Kurczak w chipsowej panierce
Pyszności
12.03.2019 17:00, aktualizacja: 24.03.2019 13:15

Jeśli szukasz pomysłu na ciekawą przekąskę, której nie będą potrafili oprzeć się Twoi goście, trafiłaś w odpowiednie miejsce. Kurczak z dzisiejszego przepisu podbije serce nawet największego twardziela ?

Składniki:

  1. 3 szt. pierś z kurczaka
  2. 1/2 szkl. oliwa z oliwek
  3. 2 szt. cytryna
  4. 2 szt. limonka
  5. 1/2 łyżeczki sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz
  7. 3 opakowania chipsy różne smaki

Sposób przygotowania:

1. Podziel kurczaka na mniejsze kawałki. Następnie dopraw go do smaku solą i pieprzem.

Obraz

2. W misce ułóż warstwę z plastrów cytryny i limonek. Następnie dodaj kurczaka i oliwę. Powtórz cały proces kilka razy. Na samym końcu dodaj czosnek i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Obraz

3. Rozdrobnij chipsy i wrzuć do opakowania kawałki kurczaka.

Obraz

4. Obtoczone w chipsach kurczaki ułóż na blaszce do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także