Filety w kokosowej panierce

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Kurczak
Makaron z batatów
Sposób przygotowania
  1. W każdym kawałku kurczaka zrób wgłębienie, tak aby powstała kieszonka.
  2. W środku umieść plaster żółtego sera i sos słodko-kwaśny.
  3. Teraz połącz w misce: jajka, sól, curry oraz olej kokosowy.
  4. Obtocz każdy kawałek kurczaka w mące, jajecznej mieszance i wiórkach kokosowych.
  5. Następnie wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  6. Teraz zoodluj bataty i połącz je z olejem kokosowym.
  7. Następnie połącz w misce: parmezan, skrobię kukurydzianą, słodką paprykę, suszony czosnek, sól oraz suszoną bazylię.
  8. Wymieszaj miks z warzywnym makaronem.
  9. Przełóż bataty do formy do pieczenia i ułóż na wierzchu podpieczone filety z kurczaka. Wstaw do piekarnika na kolejne 20 minut.
  10. Smacznego!