Kurczak w panierce panko z piekarnika

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Kurczak
Pozostałe składniki
Sposób przygotowania
  1. Podziel pierś z kurczaka na mniejsze kawałki.
  2. W worku z suwakiem przygotuj marynatę do kurczaka. W tym celu połącz: jogurt grecki, imbir, paprykę słodką, garam masala, czosnek, pieprz i sól.
  3. Dodaj również kurczaka. Dokładnie wymieszaj składniki i odstaw do lodówki na 2 godziny.
  4. Czas na panierkę. Obtocz każdy kawałek w mące, jajkach i panierce panko. Następnie umieść kawałki kurczaka w formie do pieczenia i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
Kurczak w panierce panko z piekarnika
Kurczak w panierce panko z piekarnika w obiadowym wydaniu 😉

Nie masz pomysłu, jak w ciekawy sposób podać kurczaka maluchom? Postaw na panierkę panko i przygotuj go w piekarniku 😍 PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/299981

Opublikowany przez Pyszności Junior Piątek, 3 lipca 2020