Kurczak w panierce panko

Nasz kurczak w panierce panko skrywa smaczną tajemnicę, którą musisz natychmiast poznać. Składniki, które w nim ukryliśmy, z pewnością skradną Twoje serce od pierwszego kęsa ❤️
W przygotowaniu smacznego sosu do kurczaka pomógł nam blender próżniowy marki Philips.
Zobacz także: Śmietankowy deser z brzoskwiniami
Składniki:
Porcje- 130 g serek ricotta
- 30 g suszone pomidory w oleju
- 3 szt. jajka
- 1 garść świeża bazylia
- 20 g ser parmezan
- 2 szt. filety z kurczaka
- 1 szkl. panierka panko
- 1/2 szkl. mąka pszenna
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania sosu, który umieścisz w kurczaku. W tym celu połącz w blenderze: ricottę, jajka, suszone pomidory w oleju, świeżą bazylię oraz ser parmezan.
- Następnie zrób nacięcie w filetach (tak jak na zdjęciu poniże). W powstałej kieszonce umieść sos z blendera.
- Czas na panierkę. W tym celu obtocz kurczaka w mące, jajkach i panierce panko.
- Smaż kurczaka w głębokim oleju ok. 5 minut.
- Smacznego!
Komentarze