PrzepisObiadKurczak w panierce panko

Kurczak w panierce panko

Kurczak w panierce panko
Pyszności
15.03.2020 17:00, aktualizacja: 16.08.2020 16:01

Nasz kurczak w panierce panko skrywa smaczną tajemnicę, którą musisz natychmiast poznać. Składniki, które w nim ukryliśmy, z pewnością skradną Twoje serce od pierwszego kęsa ❤️

W przygotowaniu smacznego sosu do kurczaka pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Składniki:

  1. 130 g serek ricotta
  2. 30 g suszone pomidory w oleju
  3. 3 szt. jajka
  4. 1 garść świeża bazylia
  5. 20 g ser parmezan
  6. 2 szt. filety z kurczaka
  7. 1 szkl. panierka panko
  8. 1/2 szkl. mąka pszenna

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania sosu, który umieścisz w kurczaku. W tym celu połącz w blenderze: ricottę, jajka, suszone pomidory w oleju, świeżą bazylię oraz ser parmezan.

Obraz

2. Następnie zrób nacięcie w filetach (tak jak na zdjęciu poniże). W powstałej kieszonce umieść sos z blendera.

Obraz

3. Czas na panierkę. W tym celu obtocz kurczaka w mące, jajkach i panierce panko.

Obraz

4. Smaż kurczaka w głębokim oleju ok. 5 minut.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także