in , ,

Kurczak z grilla w towarzystwie białych kiełbasek

Kurczak z grilla w towarzystwie białych kiełbasek to najlepsze połączenie pod słońcem! To nasz wielki hit, który musi być obecny podczas każdego ucztowania na świeżym powietrzu.

Po prostu palce lizać!

Więcej genialnych pomysłów na pyszne dania z grilla znajdziecie w naszej książce „Pyszności na grilla”.

Piersi z kurczaka nadziewane kiełbaskami
Piersi z kurczaka nadziewane kiełbaskami
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Rozbij kurczaka przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw je solą, pieprzem i tymiankiem. Nie zapomnij również o oliwie z oliwek.
    Rozbij kurczaka przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw je solą, pieprzem i tymiankiem. Nie zapomnij również o oliwie z oliwek.
  2. Ułóż po dwie białe kiełbaski na roztłuczonym kurczaku.
    Ułóż po dwie białe kiełbaski na roztłuczonym kurczaku.
  3. Następnie zwiń w rulon i zabezpiecz przy pomocy patyczków do szaszłyków.
    Następnie zwiń w rulon i zabezpiecz przy pomocy patyczków do szaszłyków.
  4. Umieść na grillu do chwili, aż mięso będzie dobrze wysmażone.
    Umieść na grillu do chwili, aż mięso będzie dobrze wysmażone.
  5. Smacznego!
    Smacznego!