Kurczak z nadzieniem zapiekany na ziemniakach

Porcje
3
Porcje
3
Składniki
Kurczak
Ziemniaki
Pozostałe składniki
Sposób przygotowania
  1. Natnij 3 piersi z kurczaka jak na zdjęciu poniżej.
  2. Następnie dopraw je do smaku przy pomocy soli i pieprzu. Po czym obtocz w mące, jajkach i bułce tartej.
  3. Z plastrów szynki i sera stwórz mini wieżę i podziel ją na 3 części.
  4. We wcześniej zrobionych otworach umieść szynkę i ser.
  5. W formie do pieczenia rozprowadź podzielone w kostkę ziemniaki. Następnie dodaj olej roślinny, rozmaryn, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  6. Na wierzchu umieść kurczaka i polej każdy kawałek sosem beszamelowym. Piecz przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!