Wirtualna Polska

Kurczak z pieczarkami w formie farszu

Kurczak z pieczarkami w formie farszu

Kurczak z pieczarkami, to jedna z tych kombinacji, która nigdy nam się nie przeje. Dlatego dziś przychodzimy z kolejną propozycją, która naszym zdaniem ma szansę stać się wielkim hitem. Pyszności w najlepszym wydaniu ❤️

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Schab duszony w mleku – genialna propozycja obiadowa

Kurczak z pieczarkami w formie farszu2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kurczak z pieczarkami w formie farszu
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Sos pieczarkowy
Mięso
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni połącz ze sobą cebulę i brązowe pieczarki.
    Na patelni połącz ze sobą cebulę i brązowe pieczarki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Po chwili dodaj czosnek, sól, pieprz i serek śmietankowy. Dokładnie wymieszaj.
    Po chwili dodaj czosnek, sól, pieprz i serek śmietankowy. Dokładnie wymieszaj.
  3. Zrób otwory w każdej piersi z kurczaka.
    Zrób otwory w każdej piersi z kurczaka.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Następnie umieść w nich wcześniej przygotowany farsz.
    Następnie umieść w nich wcześniej przygotowany farsz.
  5. Przełóż kurczaka do formy do pieczenia. Polej oliwą z oliwek i posyp tymiankiem, solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Przełóż kurczaka do formy do pieczenia. Polej oliwą z oliwek i posyp tymiankiem, solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×