in , ,

Kurczak z pieczarkami w formie farszu

Kurczak z pieczarkami, to jedna z tych kombinacji, która nigdy nam się nie przeje. Dlatego dziś przychodzimy z kolejną propozycją, która naszym zdaniem ma szansę stać się wielkim hitem. Pyszności w najlepszym wydaniu ❤️

Zobacz także: Schab duszony w mleku – genialna propozycja obiadowa

Kurczak z pieczarkami w formie farszu
Kurczak z pieczarkami w formie farszu
2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Sos pieczarkowy
Mięso

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni połącz ze sobą cebulę i brązowe pieczarki.
    Na patelni połącz ze sobą cebulę i brązowe pieczarki.
  2. Po chwili dodaj czosnek, sól, pieprz i serek śmietankowy. Dokładnie wymieszaj.
    Po chwili dodaj czosnek, sól, pieprz i serek śmietankowy. Dokładnie wymieszaj.
  3. Zrób otwory w każdej piersi z kurczaka.
    Zrób otwory w każdej piersi z kurczaka.
  4. Następnie umieść w nich wcześniej przygotowany farsz.
    Następnie umieść w nich wcześniej przygotowany farsz.
  5. Przełóż kurczaka do formy do pieczenia. Polej oliwą z oliwek i posyp tymiankiem, solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Przełóż kurczaka do formy do pieczenia. Polej oliwą z oliwek i posyp tymiankiem, solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!