PrzepisObiadKurczak z pieczarkami w formie farszu

Kurczak z pieczarkami w formie farszu

Kurczak z pieczarkami w formie farszu
Pyszności
18.07.2019 17:00, aktualizacja: 13.10.2023 12:25

Kurczak z pieczarkami, to jedna z tych kombinacji, która nigdy nam się nie przeje. Dlatego dziś przychodzimy z kolejną propozycją, która naszym zdaniem ma szansę stać się wielkim hitem. Pyszności w najlepszym wydaniu ❤️

Składniki:

Sos pieczarkowy

  1. 3 łyżki masło
  2. 1 szt. cebula
  3. 150 g pieczarki brązowe
  4. 3 szt. ząbki czosnku
  5. 100 g serek śmietankowy
  6. 1/2 łyżeczki sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz

Mięso

  1. 1/2 łyżeczki pieprz
  2. 2 łyżki oliwa z oliwek
  3. 2 szt. pierś z kurczaka
  4. 1 łyżka tymianek suszony
  5. 1/2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą cebulę i brązowe pieczarki.

Obraz

2. Po chwili dodaj czosnek, sól, pieprz i serek śmietankowy. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Zrób otwory w każdej piersi z kurczaka.

Obraz

4. Następnie umieść w nich wcześniej przygotowany farsz.

Obraz

5. Przełóż kurczaka do formy do pieczenia. Polej oliwą z oliwek i posyp tymiankiem, solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także