Kurczak z pieczarkami w formie farszu

Kurczak z pieczarkami, to jedna z tych kombinacji, która nigdy nam się nie przeje. Dlatego dziś przychodzimy z kolejną propozycją, która naszym zdaniem ma szansę stać się wielkim hitem. Pyszności w najlepszym wydaniu ❤️



Zobacz także: Schab duszony w mleku – genialna propozycja obiadowa
Składniki:
PorcjeSos pieczarkowy
- 3 łyżki masło
- 1 szt. cebula
- 150 g pieczarki brązowe
- 3 szt. ząbki czosnku
- 100 g serek śmietankowy
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Mięso
- 2 szt. pierś z kurczaka
- 1 łyżka tymianek suszony
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 2 łyżki oliwa z oliwek


Sposób przygotowania:
- Na patelni połącz ze sobą cebulę i brązowe pieczarki.
- Po chwili dodaj czosnek, sól, pieprz i serek śmietankowy. Dokładnie wymieszaj.
- Zrób otwory w każdej piersi z kurczaka.
- Następnie umieść w nich wcześniej przygotowany farsz.
- Przełóż kurczaka do formy do pieczenia. Polej oliwą z oliwek i posyp tymiankiem, solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze